Hopp til innholdet

Julebyen Kristiansand

2020

Som en del av Cultivas Coronautdeling søkte jeg og Hawk Christensen om å teste ut et nytt digitalt konsept. En 24 timers livestream, i 24 dager frem til 24 desember. Denne streamen skulle spille av julemusikk og vise infovideo fra andre digitale satsinger som skjedde i Kristiansand under juletiden i 2020. I tillegg skulle det være liveinnslag flere ganger frem til jul. Et par konserter med Hawk Christensen og andre kjente musikere, og «Nissorama» som var et liveshow med gjetting av hvem som var bak nisseuniformen på vegne av Kvadraturforeningen. Showet og livestreamen ble satt opp på deres Youtubekanal. Denne kanalen ble så sendt på skjermer som stod plassert rundt i Kristiansand, og gikk 24/7 med innhold direkte.

Vi bygde studio og kjøpte inn spesialkamera for denne satsingen. Hele studio med flerkameraproduksjon, lyd og scenografi kostet 120 000kr til sammen. Kameraene vi brukte var Z-Cam E2-M4 kamera, som støtter nettverksvideo via nettverkskabel. På den måten kunne vi koble kameraene direkte opp mot OBS uten å bruke dedikert videomikser. Dette gjorde det også mulig å ha to maskiner, hvor en maskin var livestudio, og en maskin var live-feed til Youtube. Vi kjørte NDI mellom de to maskinene.

I tillegg til å teste nye kamera, så kjøpte vi også en av de første digitale lydmikserene til Zoom (Zoom Livetrak) og nye mikrofoner fra et da ganske ukjent merke, Lewitt. Vi hadde stor suksess med kvaliteten på streamen, og kunne kjøre komfortabelt 3 kameraproduksjon i 4K via nettverk.