Hopp til innholdet

Culpa! i unntakstilstand

2020

Culpa! i unntakstilstand er skrevet av slampoeten Taro Vestøl Cooper basert på en idé av regissør Mine Nilay Yalcin. Inspirert av Jens Bjørneboes mest kjente dikt «Mea Maxima Culpa» (Min store skyld) er teksten utviklet sammen med ungdom fra Kristiansand, og er ett av Kilden Teaters bidrag til Bjørneboejubileet i 2020.

Stykke hette opprinnelig Culpa! – men da corona slo inn over kulturbransjen i 2020, så måtte de utsette produksjonen. Jeg foreslo å gjøre om stykket til noe som ikke var utprøvd før, nemlig å strømme det i 360 graders video live på Youtube. Vi kjøpte inn utstyr og fant ut metoder og teknikker for å gjennomføre produksjonen, den gikk ut til mange skoleklasser som satt hjemme i Agder.

Teknikk

Vi brukte et Insta 360 Pro 2 med eget lydkort koblet til via USB for å kunne sende inn lyden i strømmen. Kameraet var koblet opp til en egen strømmeoperatør via nettverk som så sendte strømmen til Youtube. Vi strømmet i 4K, men dokumentasjonsopptakene ble gjort i full kvalitet (8K). I tillegg så bygde vi en egen lysrigg over kameraet for å forhindre «glare» i optikken på kameraet.